Adezivul poliuretanic bicomponent in construcţii

Domeniile de aplicare a adezivului bicomponent Kestopur PL-240, de la construcţii şi montarea bazinelor până la lipirea pietrelor naturale.


Adezivul poliuretanic bicomponent se utilizează cu succes şi în domeniul construcţiei, indeosebi acolo unde este necesar să asigurăm un rost de lipire rezistent. Se recomandă pentru lipirea placilor ceramice, panourilor din plastic, articolelor din PVC, cauciucului pe orice suprafaţa.

Datorita rezistenţei sale la acţiunile atmosferice, adezivul Kestopur PL-240 se foloseşte la lipirea fasiilor de gazon artificial, dar în special pentru fixarea rostului în acea parte a terenului unde se afla marcajul.

Un alt domeniu de aplicare a adezivului bicomponent Kestopur PL-240 este lipirea pietrei naturale şi decorative pe faţadele caselor, acolo unde suprafaţa se supune permanent ciclurilor de ingheţ-dezgheţ, temperaturilor ridicate, precipitaţiilor şi unde alţi adezivi pe baza de ciment nu corespund cerinţelor tehnice.

Adezivul Kestopur PL-240 se mai utilizează pentru montarea covoarelor pe baza de cauciuc, pe baza de vinil, a parchetului, articolelor metalice, ceramica, placi din pluta neprelucrate, laminatului.

La montarea placilor ceramice şi a mozaicului in interiorul bazinelor, acolo unde suprafeţele se afla permanent sub acţiunea apei sau a mediului agresiv, utilizarea adezivului Kestopur este de neinlocuit.

Cornierele şi fasiile metalice decorative pe faţade, placaj decorativ pe baza de pluta sau polistiren, de asemenea pot fi montate cu ajutorul adezivului Kestopur PL-240.

Adezivul se potriveste ideal pentru placari din marmura naturala, onix şi alte minerale care au proprietatea de a-şi modifica dimensiunile şi au o porozitate sporita.