WOODMAX WR 13.50 M/D3
DESCRIEREA MĂRFURILOR

Woodmax WR 13.50 M/ D3 Synthos Polonia

Clasa de umiditate D3

CARACTERISTICI

Adeziv monocomponent pe bază de dispersie modificată de poli(acetat de vinil), din clasa de rezistență la apă D3 conform PN-EN 204. Liantul după atingerea rezistenţei depline are o aderență foarte bună la suprafeţele din lemn supuse unor sarcini statice și dinamice și are o aderență bună de început. Adezivul deține certificatul emis de către IFT din Rosenheim și Institutul de Tehnologie a Lemnului din Poznan care confirmă clasa D3 în conformitate cu standardul PN-EN 204 și o rezistență termică ridicată: ≥ 7 N/mm2 conf. EN 14257 (WATT`91).

DOMENIU DE UTILIZARE

- lipirea de lemn masiv la fabricarea produselor de lemn pentru interior

- lipirea lemnului de esență moale

- lipirea lemnului de esență tare

- lipirea panourilor de pardoseală

- lipirea plăcilor aglomerate și fibrolemnoase

- lipirea placajului - lipirea altor materiale pe bază de lemn

- pentru utilizare în prese la rece și lipire manuală

- destinat pentru utilizare în prese la cald pentru lipirea furnirului și melaminatelor din plăci aglomerate și MDF

SPECIFICAȚIE

Conţinutul de masă uscată 50 ± 2 [%]

Vâscozitate conf. Brookfield’a RV 13 000 ± 2 000 [mPas] PARAMETRI

pH Aprox. 3,5

MTTF Aprox. 6 [°C]

Rezistența după 25 min. Min. 4 [MPa]

Liant Incolor, nu tocește instrumentele, rezistent la îmbătrânire

Densitate Aprox. 1,06 g/cm3

Decolorări Adezivul nu provoacă decolorarea lemnului, însă, se recomandă în timpul lucrărilor de lipire evitarea instrumentelor care conțin fier, în contact cu lemnul care conţine tanin – poate provoca decolorări. Timp deschis Timp deschis: 3 ÷ 10 [min]. Timpul deschis depinde de porozitatea lemnului, cantitatea aplicată de adeziv, umiditatea și temperatura aerului, adezivului și elementelor lipite.

Temperatura de lipire

A se utiliza la o temperatură de 15 [°C] ÷ 30 [°C]. Se referă la temperatura mediului ambiant și în special, la temperatura materialelor care urmează să fie lipite și a adezivului propriu zis.

Presarea

- presiunea de presare în limitele de 0,1 ÷ 1,2 [N/mm2] în funcție de tensiunile care apar în materialele lipite. La aplicarea manuală a adezivului, presați suprafețele îmbinate, astfel încât să se provoace scurgerea excesului de adeziv.

- timpul de presare În funcţie de specia lemnului și umiditatea acestuia, temperatura, umiditatea aerului și cantitatea aplicată de adeziv și tensiunile care apar în materialele lipite.

Woodmax WR 13.50 M/ D3 Synthos Polonia Clasa de umiditate D3